Τι συμβαίνει και αυτοκτονούν οι streamers;

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για την διαδικτυακή κοινότητα των streamers καθώς άλλο ένα μέλος του Twitch αυτοκτόνησε σε ηλικία 26 ετών.

Η Ohlana έγινε η τρίτη streamer, του γνωστού κοινωνικού δικτύου Twitch, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα μετά τον Kenny ‘Blue622’ Tancredi ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 30 ετών στο σπίτι του στο Budd Lake και του Byron ‘Reckful’ Bernstein ο οποίος πέθανε σε ηλικία 31 ετών.

Ο θάνατος του Κένυ περιγράφηκε ως ξαφνικός και απροσδόκητος όπου δεν έχει αποκαλυφθεί ο ακριβής λόγος πίσω από τον θάνατό του.

Ο βετεράνος του Twitch Μπάιρον Μπερνστάιν έχασε τη ζωή του μετά από μια σειρά από παράξενες και ανησυχητικές αόριστες δημοσιεύσεις στο Twitter, όπου δήλωσε ότι ένα τρελό άτομο δεν αισθάνεται τον έλεγχο των πράξεών του.

Η Streamer Alinity ήταν μεταξύ πολλών που μίλησαν για τοξικότητα, κατάθλιψη και άλλα ζητήματα που μπορούν να ωθήσουν κάποιους στην αυτοκτονία. Σε αρκετές περιπτώσεις όπως ανέφερε η Alinity οι streamers εκφοβίζονται, απειλούνται και παρενοχλούνται με αποτέλεσμα όλα αυτά επηρεάζουν την ψυχική τους υγεία.

Τέτοια τραγικά γεγονότα όπως ο θάνατος του Reckful θα πρέπει να είναι μια αφύπνιση για ολόκληρη την κοινότητα, από streamers και άλλους δημιουργούς περιεχομένου έως θαυμαστές που πρέπει να καταλάβουν ότι οι streamers είναι απλώς ανθρώπινα όντα όπως όλοι οι άλλοι και δεν αξίζουν να ζουν μια ζωή γεμάτη από αρνητικότητα και μίσος που κατευθύνεται συνεχώς προς αυτούς.