Τα Χριστούγεννα του 2020, οι “μάγοι” υπουργοί και δήμαρχοι φέρνουν τα tablets, σε όλα τα παιδιά

Σε όλα τα παιδιά, στις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των βαθμίδων, από το νηπιαγωγείο ως το πανεπιστήμιο. Γιατί το σχολείο ξεκινά από το νηπιαγωγείο. Υποχρεωτικά από το 2020.

Υποχρεωτική Διετής Εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο

Φέτος ήταν υποχρεωτικό να εγγραφούν στο Νηπιαγωγείο:

  • Τα παιδιά που την 31η Δεκεμβρίου 2020 θα έχουν συμπληρώσει το 5ο έτος της ηλικίας τους, γεννήθηκαν δηλαδή το 2015
  • Τα παιδιά που την 31η Δεκεμβρίου 2020 θα έχουν συμπληρώσει το 4ο έτος της ηλικίας τους, γεννήθηκαν δηλαδή το 2016

Από τη φετινή σχολική χρονιά 2020 – 2021, αντίθετα με πέρσι, η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο είναι Υποχρεωτική σε όλη την ΕλλάδαΌλοι οι Δήμοι της χώρας, οφείλουν να δεχτούν στα Νηπιαγωγεία ευθύνης τους, όλες της αιτήσεις παιδιών, που βρίσκονται στο παραπάνω ηλικιακό φάσμα.

Και μετά ήρθε ο κορωνοϊός

Στις 16 Νοεμβρίου 2020 έκλεισαν τα δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. Γιατί ; όπως είπαν οι υπεύθυνοι Υπουργοί και απεφάνθη η επιτροπή λοιμωξιολόγων “Αν και ο  δείκτης μεταδοτικότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει χαμηλός, ωστόσο το μέτρο κρίνεται απαραίτητο για να μειωθούν οι μετακινήσεις των γονέων κατά τη διάρκειατ της ημέρας, αλλά και η κίνηση σε μικρά καταστήματα (περίπτερα, καφέ κ.α.) γύρω από τα σχολεία. “

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι article_big_gia_site_koritsi_tablet.jpg

Και μοίρασαν τα Tablets, για να συνεχιστεί η παιδαγωγική διαδικασία, αλλά δεν έφτασαν σε όλα τα παιδιά

Ειδικότερα, όπως 65.965 φορητές συσκευές αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και 25.648 φορητές συσκευές αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ μέσω δωρεών έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, ανταποκρινόμενο στις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του κοροναϊού, δρομολογώντας τον επιπλέον εξοπλισμό ήδη από την άνοιξη.*(δημοσίευμα ΤΑ ΝΕΑ)

Αλλά με κριτήρια δανεισμού, στους μαθητές που δεν διαθέτουν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή στο σπίτι τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για τη  σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε  το υπουργείο Παιδείας, τα οποία είναι:

Α. Τα κοινωνικά  

Β. Το χαμηλό εισόδημα

Γ. Η ανεργία γονέων/κηδεμόνων

Δ. Η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας και

Ε. Η    ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης

Τι έπρεπε να ξέρουν οι Δήμοι και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες

Ανεξάρτητα του κορωνοϊού, ή άλλων έκτακτων συνθηκών. Οι Δήμοι πρέπει να είναι οργανωμένοι και να γνωρίζουν την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των δημοτών τους. Οικογένειες άπορες, σε ένδεια, ευάλωτες, παιδιά που χρειάζονται στήριξη για οποιονδήποτε λόγο, Ε1 και Ε9 κλπ.

Υπάρχει Κοινωνική Υπηρεσία, έχει αρμοδιότητες και ευθύνη. ‘Ωστε να χορηγούν τα tablet ή laptop. Οι μαθητές να τα δανείζονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και όχι μόνο από τους Διευθυντές των σχολείων, μια συνεργασία που θα είναι αποδοτική για τα παιδιά και μόνον. Είτε προβλέπεται σε μια νομοθετική ρύθμιση λόγω κορωνοϊού ή οτιδήποτε άλλο έκτακτο, οι δήμοι έχουν πρώτα από όλα την ευθύνη. Για τις τοπικές υποθέσεις. Για την κοινωνική πολιτική. Και αν προβάλουν συχνά-πυκνά τη δικαιολογία ότι η κεντρική κυβέρνηση τους μειώνει χρηματοδότηση κλπ. και που να βρουν τα λεφτά. Λοιπόν σας έχω νέα.

50.000.000 ευρώ ** κατανεμήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών (αρ. αποφ. 79903-20/11/2020) για “Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ κλπ”. Ο Δήμος Χαϊδαρίου αποδέχθηκε ήδη το ποσόν το οποίο του κατανέμει η παραπάνω απόφαση, ήτοι 192.822,85 ευρώ.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι images.jpg

Αντί λοιπόν, να εξασφαλιστούν Tablets για όλα τα παιδιά ακόμα και του Νηπιαγωγείου, γιατί υπάγονται στην υποχρεωτική εκπαίδευση από φέτος, αν και το Υπουργείο το ξέχασε αυτό. Νομοθετεί και έπειτα ξεχνά. Έτσι ξέχασε και ο Δήμος Χαϊδαρίου ότι εισέπραξε χρήματα λόγω covid-19. Και επειδή οι προεκλογικές υποσχέσεις, μετά τη κάλπη εύκολα ξεχνιούνται, στο πρώτο έτος δουλειάς σύμφωνα με το δήμο, εκτός από το Κοινωνικό Φροντιστήριο (το οποίο επιμελώς ο δήμος κρατά χαμηλά, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κος Ζεβόλης δουλεύει άοκνα και παραγωγικά) Για τις οικογένειες των μαθητών και τους μαθητές και τις μαθήτριες, τι έχει κάνει ο δήμος;**** . Από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο.

Και από τα 192.882.85 ευρώ τι έδωσε για τα παιδιά; Ενώ ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία ***5.170,80 ευρώ για να διανείμει τα τρόφιμα στους δικαιούχους ΤΕΒΑ. Αλλά οι υπάλληλοι του “Βοήθεια στο Σπίτι” πληρώνονται κανονικά, για τον ίδιο σκοπό.Και ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αναθέσει το έργο διανομής τροφίμων σε άλλους υπαλλήλους του Δήμου. Λόγω covid-19, οι δήμοι παίρνουν χρήματα και μπορούν να ανακατανέμουν το προσωπικό για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Για αντισηπτικά 4.764,70 ευρώ μόνο ****** Οι δυνατότητες των δήμων είναι πολλές, πως επιλέγουν να διανέμουν χρήματα, Tablets κλπ, αυτό κάνει τη διαφορά. Tα 400 tablets, τα οποία έλαβε ο δήμος μας ως ιδιωτική δωρεά, ποια παιδιά τα έλαβαν και με τι κριτήρια; Εκεί κυρίες και κύριοι θα γίνει ο απολογισμός.

Λεφτά Υπάρχουν

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, μόνο μέσα στο τελευταίο μήνα έχει επιχορηγηθεί έκτος από τις τελευταίες δόσεις (ΙΑ ΚΑΠ 2020 416.048,40€*******, και τα 192.822,85 λόγω covid-19) και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο 105.300,00€. Και με 214.367,77 € για τρεις μήνες που αφορά στην ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.Τ.Α.Α . Και 63.626,09 € που αφορά στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ
ΧΩΡΩΝ».Υπάρχουν και άλλα, γιατί Λεφτά Υπάρχουν.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι sos-krupste-ta-tablet-apo-ta-paidia.w_hr.jpg

Η ένωση “μαζί για το παιδί” προσέφερε 104 tablets σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού***** και Οι καλοί δήμαρχοι μοιράζουν Tablets, σε όλα τα παιδιά

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού αποφάσισε να προσφέρει χαμόγελα σε περίπου 500 μαθητές του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού,Και αυτό γιατί ο νεότερος Δήμαρχος της Αττικής αποφάσισε να επενδύσει στην επόμενη γενιά του Δήμου παρέχοντάς τους το πολυτιμότερο εργαλείο που αποτελεί το εισιτήριο για την τηλεκπαίδευση: Ένα τάμπλετ τελευταίας γενιάς.«Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να στερείται το αγαθό της παιδείας, επειδή η οικογένειά του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος για την αγορά μίας ηλεκτρονικής συσκευής. Μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες».

*https://www.tanea.gr/2020/11/14/greece/education/sxoleia-kleinoun-apo-ti-deytera-dimotika-kai-nipiagogeia/

**https://www.ypes.gr/wp-content/uploads/2020/11/apof79903-20201120.pdf

***https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%971%CE%96%CE%A9%CE%973-43%CE%A5?inline=true

****https://www.haidari.gr/wp-content/uploads/2020/10/NEW-LOW_RESOLUTION-compressed.pdf

*****https://mazigiatopaidi.gr/el/articles/enosi-mazi-gia-to-paidi-prosfere-104-tablets-se-paidia

******https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A961%CE%A6%CE%A9%CE%973-%CE%952%CE%95?inline=true

*******https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A710%CE%A9%CE%973-%CE%A6%CE%9C%CE%A6?inline=true

********https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A43%CE%97%CE%A9%CE%973-32%CE%95?inline=true