Μόνη χώρα στην υφήλιο που χρειάζονται οι εισφορές 10 νέων για μία σύνταξη πενηντάρη ΔΕΚΟτζή.

euro

Υφίσταται σοβαρότατο διαγενεακό ζήτημα αδικίας, το οποίο ουδείς εξ όσων το αντιλαμβάνονται έχει διάθεση να το θεραπεύσει.
Οι μετά την μεταπολίτευση και ειδικά το ’81 γενιές διαπαιδαγωγήθηκαν ότι έχουν μόνο δικαιώματα. Υποχρέωση καμία. Έμαθαν να απαιτούν όσα τους χρειάζονται για να μην αρκούνται σε όσα μπορούν.

Το κράτος και το πολιτικό προσωπικό τους κολάκεψε. Τους χάϊδεψε τ αυτιά. Έκανε την επιθυμία τους πολιτική. Δανείστηκε από το μέλλον για να τους εξασφαλίσει επίπεδο διαβίωσης πολύ υψηλότερο από εκείνο που αντιστοιχούσε στις οικονομικές δυνατότητες, τις δικές τους και της χώρας.

Τους δίδαξε ότι η ευημερία είναι απότοκος πολιτικής βούλησης και όχι σκληρής δουλειάς, επίπονης προσπάθειας και αριστείας. Διαπραγματεύτηκε μαζί τους άπειρα παράλογα προνόμια.

Τους εγγυήθηκε υψηλότατες συντάξεις, δυσανάλογες προς τις εισφορές που κατέβαλαν.
Τους έδινε συνεχώς χαριστικά προνόμια διευκολυντικά της εξόδου από τον εργασιακό βίο σε νεότατες ηλικίες.
Τους διόρισε αφειδώς στο δημόσιο και τους φορείς του με παράλογα υψηλούς μισθούς.

40 χρόνια ζούμε σε ένα επίπλαστο επίπεδο ευημερίας, δυσανάλογο προς τις δυνατότητες μας. Για να το εξασφαλίσουμε υποθηκεύσαμε το μέλλον των επόμενων γενεών. Η δική σας και οι επόμενες γενιές ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πληρώσουν το λογαριασμό. Δικαίως εξανίστασθε. Οφείλετε όμως να στοχεύσετε σωστά. Να στραφείτε κατά εκείνων που δημιούργησαν και συνεχίζουν να συντηρούν τις ανισορροπίες και τους παραλογισμούς.

Αντί οι φόροι να κατευθύνονται στην υποβοήθηση των επιχειρήσεων να δημιουργήσουν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και σε επενδύσεις, πηγαίνουν σε επιδόματα που κινητροδοτούν το παρασιτισμό και σε συντάξεις διπλάσιες και τριπλάσιες από τους μισθούς που απολαμβάνει η γενιά σας.

Οι γονείς και οι παπούδες σας, οι συνταξιούχοι και οι βολεμένοι δεν επιθυμούν να αλλάξει αυτό. Θα ζημιωθούν. και επειδή αποτελούν μεγάλες κοινωνικές δεξαμενές λειτουργούν ως λόμπι άσκησης πίεσης προς το πολιτικό προσωπικό. Να συνεχιστεί η αδικία.

Οργανωθείτε λοιπόν οι νέοι. Αποδείξτε στους πολιτικούς ότι αποτελείτε κι εσείς σημαντική ομάδα πίεσης. Απαιτείστε διαγενεακή δικαιοσύνη. Αναγκάστε τους να σας λάβουν υπόψη.
Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην υφήλιο, στην οποία να χρειάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές 10 νέων εργαζομένων για να καλύψουν μία σύνταξη πενηντάρη ΔΕΚΟτζή.

Όσο δεν αλλάζει το ανήκουστο αυτό καθεστώς, θα φυτοζοείτε ή θα μεταναστεύετε.

George Billinis