Με μικρή δαπάνη η πεζογέφυρα θα σεβόταν το Παλατάκι

Palataki xaidari24

Πεζοί “δολώματα” – Μια πεζογέφυρα που θα χωρίζει αντί να ενώνει

γράφει ο Κίμων Ε. Φουντούλης

Δεκαοκτώ μήνες! Τόσοι πέρασαν από το Δεκέμβριο του 2016, όταν ανακοινώθηκαν τα έργα των δύο πεζογεφυρών στο Παλατάκι και στη Σατωβριάνδου. Δεκαοκτώ μήνες χρειάζονταν για την απαλλοτρίωση όσων τετραγωνικών είναι αναγκαία, ώστε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι να εδραστεί απέναντι από το Δημαρχείο και όχι απέναντι από το Παλατάκι, το κεντρικό μνημείο του Χαϊδαρίου.

Δεν χρειάζονται περισσότερα από εκατό τετραγωνικά λόγω και του πλάτους του πεζοδρομίου, πιθανόν λιγότερα. Με μία δαπάνη εκατό χιλιάδων ευρώ, Παλατάκι και γέφυρα θα συνυπήρχαν δίχως προσβολή. Απολογητές της δημοτικής αρχής αναφέρονται σε «εκατομμύρια». Σεβαστή η ιδεολογική σύμπτωση, αξιοσέβαστη και η αριθμητική.

Σήμερα, μετά την εξάμηνη καθυστέρηση που προκάλεσε η στάση της δημοτικής αρχής Σελέκου, η οποία  δεν ενημέρωσε εγκαίρως το Υπουργείο Πολιτισμού, οι πεζοί εκτίθενται στον ίδιο κίνδυνο.

Ωστόσο, παρά την προηγούμενη απραξία, ακόμη και τώρα μπορεί να επικρατήσει στοιχειώδης λογική: σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον όπου ζει. Το γοργόν και χάριν έχει.

Πατέρας, Πολίτης, Δημότης, Γεωλόγος