Η Κιβωτός όλου του Κόσμου

κιβωτός του κόσμου

Γράφει η Κατερίνα Σπανουδάκη.

Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 βρέθηκα για άλλη μια φορά στην οικογένεια του Πατέρα Αντωνίου, στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό. 

Κάθε φορά νιώθω το ίδιο συναίσθημα,  κάθε φορά οι εικόνες μου δίνουν το ίδιο χαμόγελο.  Αγαλλίαση,  γαλήνη,  δύναμη,  ευγνωμοσύνη,  θαυμασμό! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Πατέρας Αντώνιος,  η Κιβωτός του Κόσμου, η Κιβωτός της Αγάπης   αποτελεί μια φωλιά  όπου κάθε άνθρωπος που χτυπήθηκε από οδυνηρά οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα  βρίσκει καταφύγιο ανιδιοτελώς,  σεβάσμια, αθόρυβα και ταπεινά.  Αυτό το μήνυμα προβάλει ο ιδρυτής της.

Δικαίως για δεύτερη φορά διακρίθηκε στα βραβεία Superbrands 2019 ( στο παλάτι της Ειρήνης στη Χάγη), ως ο θαρραλέος ηγέτης που προχωρά ενάντια στις αντιξοότητες! Κρίθηκε ως η κορυφαία φιλανθρωπική οργάνωση στην Ελλάδα!! Αυτός είναι ο Πατέρας της καρδιάς μας.

Το θεάρεστο έργο του,  τεράστιο φορτίο για τον ίδιο και τους εθελοντές που πλαισιώνουν την προσπάθεια της σωτηρίας κάθε ‘χαμένης ψυχής ‘.

Το στενάχωρο γεγονός είναι ότι όλα τα οφέλη που βρίσκει ο συνάνθρωπός μας κοντά στην Κιβωτό, προέρχονται αποκλειστικά από την αγάπη του απλού κόσμου για προσφορά. Η Πολιτεία δεν έχει ακόμη στηρίξει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια κάτι που κατεξοχήν αποτελεί δικό της μέλημα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι 400 παιδιά απολαμβάνουν στον χώρο αυτό στέγαση, τροφή, ένδυση, μόρφωση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διασκέδαση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, κοινωνικοποίηση κ.ο.κ. 

Η προβολή της κιβωτού στα ΜΜΕ….ελάχιστη, σε αντίθεση με άλλους παρόμοιους φορείς. Αντιθέτως νιώθω την απαξίωση και τον επιτηδευμένο  εμπαιγμό από συγκεκριμένη ομάδα συμπολιτών μας .

Αφορμή το τελευταίο συμβάν με την επίσκεψη του προέδρου αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου εκτός από τα κάλαντα   τα παιδάκια τραγούδησαν το Bella ciao, γνωστό ιταλικό τραγούδι. Χαρακτηρίστηκε ο Πατέρας Αντώνιος και η ‘συμμορία‘ του ως πολιτικός καθοδηγητής.… Η απάντησή του ιδίου αλλά και των εθελοντών, βρίσκεται στην μέχρι σήμερα πορεία της κιβωτού. Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια του Ιερέα, ότι μέλημά του είναι η ανατροφή και διαμόρφωση του χαρακτήρα τόσων παιδιών. Το όραμά του είναι να παρέχει σπίτι με αξίες  συναισθήματα, χώρους λειτουργικούς, εκκόλαψη ικανών πολιτών!

Περιηγηθείτε σε κάθε γωνιά στην Κιβωτό του κόσμου, όπως εγώ. Τίποτε δε θυμίζει στοιχεία πολιτικοποιημένης προσωπικότητας! Αντίθετα ο επισκέπτης νιώθει ζεστασιά και χρησιμότητα ως αρωγός!
Φεύγοντας χαμογέλασα ασυναίσθητα, γιατί για άλλη μια φορά εμπέδωσα ότι ΔΌΞΑ ΤΩ ΘΕΏ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!! 

Η φωνή τους ας γίνει η δική μας φωνή! Προσφορά και στήριξη σε τέτοιες οικογένειες! 

Ευχαριστώ θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου να προσφέρουμε δείγματα αγάπης και ανθρωπιάς! Η αλυσίδα μας όσο μένει ενωμένη, γεννάει την ελπίδα για το ιδεατό!!