«Επαναλειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΚΔΑΠ» Θερινό πρόγραμμα «Ιούλιος 2020»

Ξεκινά την Τετάρτη 1η Ιουλίου το θερινό πρόγραμμα των ΚΔΑΠ μας για τους ωφελούμενους του ΕΣΠΑ της ΚΕΔΧ, οι οποίοι έχουν δηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής, στο 1ο ΚΔΑΠ (Τέρμα Μελίτας – 10ο Δημοτικό) και στο 2ο ΚΔΑΠ (Περραιβού 8 – 2ο Δημοτικό).

Παρακαλούμε να δώσετε τη δέουσα προσοχή στις οδηγίες και τους κανόνες λειτουργίας που ακολουθούν, οι οποίοι πρέπει να τηρηθούν αυστηρά.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι από 1/7 έως 31/7. Η πρώτη μέρα θα είναι μέρα προσαρμογής, με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με τα μέτρα ατομικής υγιεινής.
Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 07:30 έως τις 15:30. Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες από τις 08:30 έως τις 11:00 καθώς και εικαστικές και πολιτιστικού τύπου δραστηριότητες από τις 11:30 έως τις 14:00. Οι παραμονή των παιδιών στο πρόγραμμα θερινής απασχόλησης θα πρέπει όσο αυτό είναι δυνατό να μην υπερβαίνει τις 4 ώρες.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι συστάσεις για τη χρήση κλιματιζόμενων αιθουσών είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγονται. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση πολύ υψηλών θερμοκρασιών (άνω των 37ο C) η αποχώρηση των παιδιών θα πρέπει γίνεται μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος θερμοπληξίας. Σε κάθε περίπτωση, θα ενημερώνεστε καθημερινά από το προσωπικό της κάθε δομής σχετικά με την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών.
Θα υπάρχει τήρηση απόστασης γονέων και παιδιών κατά την είσοδο-έξοδο από το σχολείο.
Θα γίνεται θερμομέτρηση κατά την είσοδο των παιδιών (δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε παιδί με θερμοκρασία άνω των 37,2ο C). Συνίσταται να αποφεύγεται η προσέλευση των παιδιών που παρουσιάζουν συμπτωματολογία (όπως πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, αίσθημα κόπωσης, πόνος στους μύες και στις αρθρώσεις).
Ο ανώτερος αριθμός παιδιών ανά αίθουσα είναι 15. Θα υπάρξει τήρηση προτεραιότητας κατά την είσοδο στο σχολείο (μέχρι τον αριθμό των 75 παιδιών). Κατά συνέπεια, μετά τη συμπλήρωση του ανώτερου αριθμού παιδιών ανά σχολείο, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος για την αποφυγή συνωστισμού.
Οι αίθουσες απασχόλησης θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από συγκεκριμένα παιδιά, και θα τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των θρανίων. Μετά τη χρήση των αιθουσών θα ακολουθεί σχολαστικός καθαρισμός και εφαρμογή απολυμαντικού στις επιφάνειες.
Κατά τη διάρκεια των δράσεων του προγράμματος αλλά και στα διαλείμματα θα αποφεύγεται η ανάμιξη παιδιών διαφορετικών τμημάτων.
Τα παιδιά δεν πρέπει να φέρνουν μαζί τους παιχνίδια στη δομή (π.χ. μπάλες, κλπ.).

Για το φαγητό: Τα σκεύη φαγητού θα πρέπει να είναι ατομικά και δεν θα επιτρέπεται η χρήση φούρνου μικροκυμάτων. Συνίσταται η χρήση συσκευασμένου τύπου φαγητού.