Δελτίο τύπου από το σύλλογο εργαζομένων ΨΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α
Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152FAX:2132054321

http://sylogosdafni.blogspot.gr/
Email:sylogosdafni@gmail.com

Χαϊδάρι,  20/07/2020
Αρ. πρωτ 41

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΚΔΙΩΞΗ & ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘ’ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ


Εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει ένας καταιγισμός εξωδίκων από την εργολαβική εταιρεία καθαρισμού προς τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και σε έναν από τους υπαλλήλους που έχει επιφορτιστεί μεταξύ άλλων τον έλεγχο υλοποίησης της σύμβασης καθαριότητας στο ΨΝΑ.


Σκοπός τους είναι να εκφοβίσουν και να αποτρέψουν τον έλεγχο των όρων της σύμβασης.

Το  Σωματείο εργαζομένων δέχεται συχνά σωρεία καταγγελιών  από τις καθαρίστριες  του ιδιωτικού συνεργείου καθαρισμού κατά της  εργολαβικής εταιρείας ότι παραβιάζει συστηματικά την εργατική νομοθεσία, τις συλλογικές συμβάσεις αλλά και τους όρους της  σύμβασης που έχει υπογράψει με το Νοσοκομείο. 

 Παρά την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων προς την Διοίκηση του ΨΝΑ(Δαφνί) για την διασφάλιση: καταβολής νόμιμων αποδοχών της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας από την ανάδοχο εταιρεία ICM A.E. σύμφωνα με την σύμβαση υπ’ αριθμ 48.10 προς τους εργαζόμενους της η Διοίκηση του Νοσοκομείου αδιαφορεί επιδεικτικά σφυρίζοντας αδιάφορα και αφήνοντας ανενόχλητη την εταιρεία να καταστρατηγεί κάθε έννοια των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, την καταβολή των νομίμων αποδοχών, τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και  την πρόληψη επαγγελματικού κινδύνου κλπ και όλων όσων ορίζονται στο άρθρο 68 του Νόμου 3863/2010. 

Με σημερινή ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ απόφαση το Δ.Σ. του ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά καλεί τον συνάδελφό μας ΘΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝ/ΝΟ  σε ΕΔΕ για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του με γνώμονα μια πρόχειρη εισήγηση χωρίς στοιχεία και χωρίς καν προκαταρκτική εξέταση ως όφειλε, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι μεροληπτεί εναντίον της εταιρείας.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  •  Την άμεση ανάκληση της ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ απόφασης του ΔΣ  κατά  του συναδέλφου μας
  •  Να επέμβουν οι νόμιμες ελεγκτικές αρχές (ΕΦΚΑ, ΣΕΠΕ, ΣΔΟΕ) με σκοπό να διερευνήσουν αν τηρούνται η εργατική , η ασφαλιστική και φορολογική νομοθεσία
  •  Την ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  •  ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ & ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ   

Η Γραμματέας
Χ. ΜΠΟΣΜΗ


κοινοποίηση :
ΝΔ
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΙΝΑΛ
ΚΚΕ
ΜΕΡΑ 25
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
ΛΑΕ
ΑΔΕΔΥ
ΠΟΕΔΗΝ
ΕΦΚΑ
ΣΕΠΕ
ΣΔΟΕ
ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ (ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣ.) ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (ΒΡΟΥΤΣΗΣ Ι.)