Απάντηση ΟΑΣΑ στην διαμαρτυρία του Δήμου Χαϊδαρίου: Αποκαθίσταται από τις 7 Σεπτεμβρίου η συχνότητα των δρομολογίων του Μετρό.

δημαρχείο

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει ότι από τις 7 Σεπτεμβρίου οι συρμοί του Μετρό θα διέρχονται από τον Σταθμό Αγία Μαρίνα κάθε 4 λεπτά.

Την δέσμευση αυτή ανέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ν. Αθανασόπουλος, απαντώντας στην επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στα δρομολόγια του Μετρό που εξυπηρετούν το Χαϊδάρι.

Το βασικό αίτημα που είχε θέσει ο Δήμαρχος στην επιστολή διαμαρτυρίας του, εκφράζοντας την αγανάκτηση εκατοντάδων Χαϊδαριωτών που ταλαιπωρούνται, ήταν να μην υπάρχει διαφορά στην συχνότητα διέλευσης των συρμών από την Αγία Μαρίνα συγκριτικά με τους άλλους Σταθμούς του Μετρό.

Δηλαδή να μην υπάρχουν δρομολόγια του Μετρό που σταματούν στο Αιγάλεω. Σε αυτό ακριβώς δεσμεύεται με την απαντητική επιστολή του ο ΟΑΣΑ, εξηγώντας και τους λόγους για τους οποίους είχε υπάρξει το πρόβλημα.Η αποκατάσταση της κανονικής συχνότητας των δρομολογίων του Μετρό στον Σταθμό Αγία Μαρίνα από 7 Σεπτεμβρίου είναι πολύ θετική εξέλιξη γιατί, εκτός από την ταλαιπωρία των επιβατών, η αραίωση των δρομολογίων του Μετρό προκαλούσε φαινόμενα συνωστισμού στους συρμούς και στις αποβάθρες και άρα αυξημένο κίνδυνο διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου θα επιβεβαιώσει με επιτόπιους ελέγχους την τήρηση της δέσμευσης του ΟΑΣΑ για την αυξημένη συχνότητα των δρομολογίων από 7 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ αναφέρει στην επιστολή του ότι θα επανεξεταστεί το θέμα του πρώτου δρομολογίου από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο, το οποίο εδώ και δυο μήνες ξεκινά 6 λεπτά αργότερα προκαλώντας καθυστερήσεις σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες από την πόλη μας.

οασα
οασα